lunes, 16 de mayo de 2011

Entrevista al diari Avui

Foto: ROBERT RAMOS



Entrevista a Antonio Fuertes President D'ATTAC ACORDEM

“Cal posar fi a la dictadura dels mercats”

“La crisi simplement ha fet més ostensible el que estava latent, el poder dels oligopolis financers sobre els governs i l'economia real”

“Volem més control a la banca i una taxa que gravi els moviments especulatius”

Barcelona 14 de mayo 2001. Laia Bruguera
Fa dotze anys que Attac lluita perquè s'estableixi una taxa que gravi les transaccions financeres per frenar l'especulació i obtenir fons que reverteixin en la ciutadania.
Evidentment, establir aquesta taxa és una de les mesures que proposeu per fer front a la crisi...
Una taxa que gravi com a mínim el 0,1 per cent dels moviments en els mercats de divises, valors o futurs i també l'especulació sobre el deute als països europeus és el nostre senyal d'identitat però anem molt més enllà.
Quines altres mesures poseu sobre la taula?
Abolir els paradisos fiscals, lluitar contra l'economia submergida, crear una banca pública perquè el crèdit flueixi o una reforma fiscal redistributiva que no acabi beneficiant, com sempre, els rics.
En resum, es tracta de controlar i intervenir molt més el sector financer...
Fa dotze anys que parlem de la dictadura dels mercats. A tot el món, els oligopolis financers han pres el poder i dominen tant l'economia real com els governs. La crisi simplement ha fet més ostensible el que estava latent.
Per què doneu suport a la manifestació de dissabte?
La Unió Europea ja ens va colar el Tractat de Lisboa però aquí a Catalunya, des que ha entrat el nou govern, les retallades en sanitat o ensenyament s'han fet a sac. Pensem que hi ha una davallada de l'estat social tant per culpa d'aquestes retallades com per les condicions del mercat laboral. De tota manera, hem donat suport a aquesta manifestació però amb la que ens hem implicat més és en la de diumenge.
Per què? Quina és la diferència?
La de diumenge es fa a tot Espanya, no només a Barcelona, i va més enllà de les retallades, reclama una democràcia real.
Serviran per alguna cosa totes aquestes mobilitzacions?
És l'única arma que tenim per parar la dictadura dels mercats.

No hay comentarios: